Kérdése van? Hívjon minket! +36308352048

BioSüsse termékek

Termékleírás - Biosüsse (kristályos és por alapú cukor alternatívák)

 

 

Természetes a Biosüsse termék?

A termék alapanyaga az eritrit. Talán kémiainak/vegyinek hangzik ez a szó, s nem mint egy natúrtermék, azonban fermentálással, 100%-ban természetes, GMO mentes nyersanyagból nyerik. Sőt még a természetben is előfordul: az olyan érett gyümölcsökben, mint a dinnye, körte vagy szőlő kis mennyiségben található eritrit. Tehát mindannyian kóstoltuk már az eritritet; már emberidők óta kis porciókban fogyasztjuk. Továbbá az olyan fermentált ételek, mint a sajt, bor vagy szójaszósz tartalmaznak eritritet. Magában az emberi testben is előfordul, bizonyított, bevált, kipróbált.

 

Ugyanolyan a Biosüsse termék, mint az aszpartám, ciklamát vagy a szukralóz?

Nem, a Biosüsse természetes eljárások útján van előállítva és semmiféle szintetikus édesítőt, adalékanyagot vagy aromát nem tartalmaz. Ezzel szemben az aszpartám, ciklamát vagy a szukralóz szintetikus termékek. Ez utóbbiakat egy laborban állítják elő és százszor olyan édesek, mint a cukor, emiatt a nehéz adagolás miatt sütés-főzésre például nem igazán alkalmasak. A szintetikus édesítőszerek, különösen a kombinációk hosszútávú hatásairól nagyon kevés biztos ismereteink vannak. Az e témában íródott különböző tanulmányok különböző eredményekre jutottak. Többek között ezért is mond le (kerüli) sok ember a cukor alternatívákról /édesítőszerekről.

 

Összehasonlítható a termék a fruktózzal, illetve a gyümölcscukorral?

Nem. A fruktóz egy cukorforma és ugyanannyi kalóriát tartalmaz (400 kcal 100 grammonként) mint a közönséges háztartási cukor, mialatt a mi termékünk abszolút nulla kalóriát, illetve nulla szénhidrátot tartalmaz. Korábban számos diabetikus termék gyümölcscukorral volt édesítve. Időközben ennek használata nagyon vitatottá vált, mert néhány tanulmány bizonyítékot talált arra, hogy bár a gyümölcscukor kevésbé okoz vércukorszint emelkedést, mint teljesen egészségtelen társa, de helyette más kedvezőtlen hatásai lehetnek. Úgy tűnik, elég fontos szerepet játszik a túlsúly kialakulásánál, továbbá néhány embernél panaszként hasi fájdalmakat, felfúvódást, köszvényt és hasmenést okozott. A mi termékünk ennélfogva egy nagyon jó alternatíva a diabéteszeseknek, mert bizonyítottan nincs hatással a vércukorszintre.

 

Összehasonlítható-e a termék a xilittel vagy a nyírfacukorral?

A termékünk – mint ahogy a xilit és a nyírfacukor, vagy a maltit és a szorbit – egy úgynevezett cukoralkohol. De az eritrit az egyetlen olyan tagja ennek az anyag-osztálynak, amely sem kalóriát, sem felszámolható szénhidrátot nem tartalmaz, és túlzott fogyasztás esetén sem okoz semmilyen említésre méltó emésztési panaszt. Ez azon alapszik, hogy az eritrit, a termékünk alapanyaga, a legkisebb méretű a cukoralkoholok között. Nem bontja az emberi test tovább, ezért zéró-kalóriás és könnyen emészthető.

A nyírfacukor az anyagcsere-folyamatok során fruktózzá bomlik le, ezen kívül pedig néhány háziállatra is veszélyes. A mi termékünkre ezek egyike sem igaz!

 

 

Szénhidrát-e a termék?

A termék egy cukoralkohol, következésképp néhány országban formálisan a szénhidrátokhoz sorolják, de teljesen máshogyan viselkedik, mint a hagyományos cukor vagy keményítő. Szinte teljes mértékben távozik a vizeleten keresztül a szervezetből, így nem alakul át a testben energiává. Emiatt tökéletes választás a diabéteszes betegek és mindazok számára, akik kalóriaszegény vagy kalóriatudatos életmódot folytatnak, szeretnének élni. Tehát az embernek nem kell ezzel számolnia, amikor például kenyér-egységet vagy szénhidrátot számol.

 

Fogyasztható a termék egy anti-gomba-diéta esetén is?

Mint ahogy a termék a Candida gombát nem táplálja, nyugodtan fogyasztható egy anti-gomba-diéta ideje alatt is.

 

Cukorbetegek is fogyaszthatják a terméket?

Igen, a termék semmilyen hatást nem gyakorol a vércukorszintre, illetve az inzulin kiválasztásra. Így teljes biztonsággal fogyaszthatják a cukorbetegek is.

 

Alkalmas a termék glutén-, fruktóz és laktózintoleranciás emberek számára?

Igen, a Biosüsse Bio eritrit semmilyen töltőanyagot, hozzáadott anyagot nem tartalmaz, így teljesen mentes a gluténtől, laktóztól és fruktóztól. (A termék nem fruktózzá bomlik le a szervezetben.) Nem tartalmaz semmilyen jelölendő allergén anyagot.

 

Alkalmas a termék gyermekek számára?

Igen, összehasonlítva más természetes cukoralkoholokkal, mint például a nyírfacukor vagy a maltit, a mi termékünk többnyire könnyen feldolgozható a gyermekek számára és szakértők által ajánlott. Nemigen van olyan természetes édesítőszer, amely fogyasztása a gyermekek számára alkalmas lenne. A méz például egyáltalán nem ajánlott az 1 év alatti gyermekek számára és erősebben emeli meg a vércukorszintet mint a közönséges háztartási cukor. Az agave szirup nagyrészt fruktózból áll, minden további egészségügyi aggodalomra adó tulajdonságával.

 

Veszélytelen a termék a háziállatok számára?

Igen. Összehasonlítva a xilittel (nyírfacukorral), amelynek tévedésből fakadó elfogyasztása a kutyáknál és más háziállatoknál gyakran halálos kimenetű lehet, a mi termékünk minden háziállat számára teljesen veszélytelen/ártalmatlan.

 

Hogyan állítják elő a terméket?

A terméket ellenőrzött BIO (organikus) gazdaságból származó, garantáltan géntechnika-mentes kukoricából állítják elő. A fermentáció természetes folyamatának köszönhetően, megváltozik a struktúrája és elveszíti a kalóriáit.

 

Mióta engedélyezett a termék Európában?

Az eritrit 25 éve van használatban világszerte. Európában 2006 óta van jelen, korlátozás nélkül a diabéteszesek vagy gyermekek számára. A termékünk bevált, kipróbált, bevizsgált.

 

Tényleg teljesen ártalmatlan a termék az egészségre?

Az angol nyelvű „Food and Chemical Toxicology” című, 1998-ban íródott, 36 oldalas tanulmányból nyilvánvalóvá vált, hogy a bíráló és alapos vizsgálatok során semmilyen egészségkárosító hatást nem találtak. Valószínűleg a könnyű feldolgozhatóság annak köszönhető, hogy az eritrit természetes módon előfordul a szervezetben.

Azonban a termékünk nemcsak veszélytelen és kiválóan feldolgozható a szervezet számára, hanem egészségügyi előnyei is vannak.

 

Miért kell feltüntetni a termékleíráson a túl sok bevitel esetén felmerülhető hashajtó hatást?

Az EU szabályok értelmében azért kell figyelmeztetni a fogyasztókat a csomagoláson, mert általánosságban véve a cukoralkoholokat, azok túlzott mértékű fogyasztása egyes személyeknél hashajtó hatást eredményezhet. Például ezért sem engedélyezettek a cukoralkoholok az italgyártásban, mert folyadékbevitel esetén az ember sokkal könnyebben vihet be a szervezetébe túl nagy mennyiséget. Az összes cukoralkoholra azonos törvényhozás vonatkozik, ezért kell a mi termékünk esetében is feltüntetni ezt a csomagoláson, annak ellenére, hogy általánosságban a mi termékünk probléma nélkül feldolgozható a szervezet számára. A mi termékünk tolerancia szintje 2-4-szer magasabb, mint a Xilit, nyírfacukor, maltit vagy más egyéb cukoralkoholé. Az EU tagállamok az engedélyeztetés során elálltak a napi ajánlott maximum fogyasztási mennyiség megadásától – ellentétben a steviával, ahol megadták az ajánlott napi maximum mennyiséget.

 

Mentes a termék a génmódosított termékektől?

A termékhez felhasznált kukorica ellenőrzött bio gazdaságból származik, és garantáltan nem esik át génmódosításon, illetve nem kerül kontaktba semmilyen génmódosított anyaggal sem a termesztés, sem az előállítás során. A német CERES rendszerint ellenőrzi a kifogástalan minőséget.

 

Kóser? Halal?

Tanúsítványok biztosítják, hogy a termékünk kóser és halal.

 

Mik azok a cukoralkoholok?

Nem kell megijedni, ugyanis a nevükkel ellentétben se nem a hagyományos értelemben vett cukorhoz, sem pedig alkoholhoz nem tartoznak. A cukoralkoholok ugyanis a szénhidrátok redukciójából – az a folyamat, mely során a vegyületből oxigént vonnak el - képződő többértékű alkoholok. A természetben is megtalálható anyagokról van szó, de mesterségesen is előállíthatják. Elfogyasztásuk veszélytelen mind a gyermekek, várandósok, valamint józanodó/gyógyult alkoholisták számára is, továbbá az ember nem lesz ittas, ha a termékünket fogyasztja.

 

Mi különbözteti meg a termékek más, eritrit alapú édesítőszerektől?

A termékünk a piacon elérhető azon ritka eritrit termékek közé tartozik, amelyek tanúsítottan organikus gazdaságból származnak.

 

Mi teszi a terméket egyedülállóvá?

A termékünk lehetővé teszi az Ön számára, hogy az igazi, mellékízmentes édes ízt bűnbánat nélkül élvezhesse. Ezidáig kevés alternatíva volt a cukor helyettesítésére: A mesterséges édesítőszerek időről időre gyanúba keverednek, hogy egészségre károsító hatásuk van. A természetes édesítőszerek, mint például a stevia, az ízükkel csalódást okoznak a fogyasztó számára, illetve extrém módon édesek, emiatt például sütésnél nem igazán alkalmasak. Habár a nyírfacukor, illetve a xilit segítenek kalóriát spórolni és fogbarátok, nem igazán kalória- és szénhidrátmentesek és gyakran megterhelik az anyagcsere rendszert. A termékünk alapanyaga az eritrit, amely meggyőző a könnyű feldolgozhatósága, kellemes édessége és abszolút kalóriamentessége miatt. És most, első ilyen termékként egész Európában, a legjobb bio minőséget nyújtja. Ellenőrzött és tanúsított a német CERES intézmény által.

 

Kinek megfelelő választás a termék?

Mindenki számára ideális, aki egészségesen és kiegyensúlyozottan szeretne táplálkozni. A gyermekeknek általánosságban véve ízlik a termék. Nemcsak a tejfogakat védi a fogszuvasodástól, hanem megóvja a gyermekeit, családtagjait a túlzott cukorfogyasztástól. A termékünk segít kalóriát spórolni, hiszen kalória- és szénhidrátmentes. Emiatt fogyasztása tökéletesen beilleszthető az étrendbe ketogén diéta, paleo, Low carb vagy Atkins, illetve Dukan diéta esetén is. A termékünk nincs hatással a vércukorszintre, amiből a cukorbetegek profitálnak. Nem fruktózzá bontja le a szervezet, továbbá glutén- és laktózmentes, így a fruktóz- és laktózintoleranciában szenvedők, valamint a cöliákiás emberek számára is tökéletes. A terméknek köszönhetően a Candida betegnek sem kell lemondani az édesről, hiszen a cukorral ellentétben a termékünk nem táplálja a nemkívánatos gombát.

 

Sütésre-főzésre alkalmas?

A termékünk hőálló és térfogata hasonló a cukoréhoz. Ennek köszönhetően minden recept, kedvenc étel elkészíthető sokkal egészségesebb formában. Van pár tipp és trükk, amit mindenképpen érdemes megfogadni, alkalmazni. Természetesen receptekkel is segítjük a fogyasztókat. Aki pedig egyáltalán nem süt-főz, az megédesítheti vele a teáját vagy a kávéját, cukormentesen készíthet egy frissítő limonádét, finomabbá teheti a joghurtját vagy a müzlijét. Tehát a termékünk csak gazdagíthatja az étrendjét.