Kérdése van? Hívjon minket! +36308352048

Receptek
huManna
huManna

Sütés FiberFin-nel

Sütés FiberFin-nel

Sütés FiberFin-nel

 

Sütés FiberFin-nel

 

 

Éljen jó szénhidrátokon és minimalizálja a negatív hatásokat

A búza finomlisztből készült péksütemények nem igazán előnyösek a test számára. A búza finomliszt fogyasztása a vércukorszint nemkívánatosan magas megemelkedéséhez és későbbi vércukorszint ingadozáshoz, hullámzáshoz vezet. Mi lenne, ha a „finom sütést” egészségesebbé lehetne tenni az íz megváltoztatása nélkül? A FiberFin-nel ez szuper könnyű! Egy kis mennyiségű FiberFin hozzáadásával megnöveli a rosttartalmat, ez pedig csökkenti a glikémiás indexet (GI) a süteményekben (például a zsemlében, pizza tésztában, palacsintában, gofri és tortákban). A könnyű, finomra őrölt rostpótló lehetővé teszi a sütemények ízének, textúrájának és megjelenésének változatlan megtartását, ugyanakkor drámaian megnöveli a rosttartalmat. Egy evőkanál FiberFin annyi rostot tartalmaz, mint 100 ml teljes kiőrlésű liszt. Tehát csak egy kis mennyiségre van belőle szükség ahhoz, hogy növelje az étel egészségességét:

 

Egészségesebb zsemle: Helyettesítse FiberFin-nel a liszt 20% -át (az előbbiekben leírt számítás alapján) a búzaliszttel készített zsemlében, így egy darab FiberFin-es zsemle rosttartalma magasabb lesz egy teljes kiőrlésű kenyér szeleténél.

Egészségesebb palacsinta: Adjon 50 ml FiberFin-t a palacsinta tésztához, így az 4-szer annyi rostot fog tartalmazni, mint a finomra őrölt lisztből készült palacsinta.

Egészségesebb pizzatészta: A liszt 10% -át (a korábbiakban leírt számítás alapján) FiberFin-nel helyettesítve a kapott pizzatésztánk rosttartalma akkora lesz, mint a teljes kiőrlésű kenyérben. Továbbá, ezzel a tésztával könnyebb dolgozni, és a pizza könnyebb és ropogósabb lesz.

 

Jó étvágyat kívánunk!